Geld inzamelen voor een meer integrale aanpak van kanker

 

Wil jij ook meedoen aan mijn kaartenactie Kunst tegen Kanker?

Helaas weet ik uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om na de diagnose (uitgezaaide) kanker weer een beetje grip te krijgen op je leven. In mijn zoektocht naar alles wat ik zelf zou kunnen doen om zo lang mogelijk gezond te blijven, ging er een wereld voor mij open. Voor het belang van gezonde voeding en beweging is gelukkig al steeds meer bewijskracht, maar er zijn nog veel meer hulpbronnen die kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven als je ernstig ziek bent. Zoals bijvoorbeeld het leren omgaan met emotionele problemen en onzekerheid, allerlei vormen van stressmanagement, fysio-programma's op maat, lotgenotencontact en zelfs aandacht voor zingevingsvraagstukken. Hoe mooi zou het zijn als hier meer onderzoek naar wordt gedaan en ook deze thema's meer als vanzelfsprekend onderdeel gaan uitmaken van de behandeling aan kankerpatienten?

 

Voor mij persoonlijk is schilderen een belangrijke hulpbron om weer een beetje grip te krijgen op mijn leven. Zo ontstond het idee voor deze kaartenactie: geld inzamelen voor het WKOF door de verkoop van kaarten van mijn schilderijen!  En hoe leuk is het vervolgens om zo'n kaartje te sturen naar iemand in je omgeving die wel een kaartje kan gebruiken.

Zo onstaat dubbele winst: geld voor onderzoek naar een meer integrale benadering van kanker, en de mensen die een kaartje ontvangen weten dat er aan hen gedacht wordt.

 

Doe jij ook mee?

 

 

Wereld Kanker Onderzoeks Fonds

Het geld dat in Nederland wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker wordt vooral ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe en betere medische behandelmethoden. En dat is belangrijk want een betere behandeling kan veel leed besparen. Maar helaas is er ook een groep waarvoor genezen van kanker niet (meer) tot de mogelijkheden behoort. Voor deze groep is kwaliteit van leven het belangrijkste thema en daar is nog veel winst te behalen. Een onderwerp waar het WKOF juist wel aandacht aan besteed. Daarom kies ik ervoor het geldbedag dat deze inzamelactie (hopelijk) gaat opleveren te doneren aan het WKOF. Hier kom je op de actiepagina bij het WKOF. 

Meedoen  met de inzamelactie?

Meedoen is heel eenvoudig. In dit overzicht zijn de kaarten te vinden die te bestellen zijn. Zoek uit welke kaart(en) je leuk vindt en graag wilt ontvangen. Van elke gekochte kaart wordt 1.00 euro gedoneerd aan het WKOF. Het bestellen van de kaarten kan hier.

Alleen een rechtstreekse donatie aan het WKOF zonder aankoop van kaarten kan natuurlijk ook. Klik hier op de actiepagina van WKOF

 

Tussenstand actie november 2023